Sziasztok! Emlékeztek még decemberre?

 

Karácsonyi ajándékokat vásárolva azok is eszünkbe jutottak, akiknek kevés van…

 

Gondoltunk rájuk, szívesen adtunk a sajátunkból nekik…

 

Vajon megkapták? Örömöt okoztunk vele? Nevetéssel és melegséggel telt a karácsonyi vacsora?

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat köszönőlevelet küldött nekünk a diákság által megtöltött Szeretetdobozokért.

 

A

JÓNAK LENNI JÓ jegyében kezdhettük el a Magyar Református Szeretetszolgálat tartós élelmiszer-gyűjtését 2016. őszén. A sok éves tapasztalat is bizonyította, hogy jók csak együtt lehetünk. Először csak 2000 Szeretetdobozt rendeltünk, de ahogy meghirdettük a gyűjtést a gyülekezetekben és az intézményekben hamarosan bebizonyosodott, hogy elszámoltuk magunkat, mert újra kellett rendelni a gyűjtő dobozokat. A szeretet is osztódással szaporodik. Minél több dobozt osztottunk szét, annál több gyülekezet, iskola vagy magán személy vállalkozott azok megtöltésére. Ahány kiosztott üres és tele doboz, mind megannyi történet!

A diákoknak ez nevelőeszköz, mondja az egyik iskola vezetője. Számomra öröm egy rászoruló család ünnepi asztalát megteríteni, fogalmazza meg érzéseit egy diák, aki az egyik bevásárlóközpontban teljesített szolgálatot. Miért pont én kapom, kérdez rá egy idős néni. Biztosan vannak nálam rászorultabbak is a határon túl. Nem csak azért adunk, mert jut neki a több mint 4000 doboznyi tartós élelemből, hanem mert örömszerzésünk így lesz teljes. Részesüljenek az országos nagy gyűjtésből gyermekek és idősek, határon inneniek és azon túliak.

Ha a dobozok súlyát 10 kg-ra átlagoljuk, akkor könnyű kiszámolni, hogy milyen nagy mennyiséget kellett megmozgatni. Ennek részét képezi az a 10 doboz is, amit a DRHE diákjai gyűjtöttek össze. A szeretetet nem lehet dobozba zárni, de azokat, akik részesültek a tartalomból, azokat szívünkbe zárhatjuk, hogy jövőre még ennél is többet tudjunk gyűjteni, mert ilyen jók csak együtt lehettünk.

 

Köszönjük a DRHE diákközösségének!

Balogh Barnabás

MRSZ lelkészigazgató

Tomuţa Renáta 

Jónak lenni jó