galamb_corner


Madárlátta

Ige

Ha kezet fogsz velem, s barátoddá fogadsz, Istened leszek.

Én otthonomba fogadlak, s ezután Isten országában élhetsz.

  1. Ott nem uralkodhatnak feletted más hatalmak! Én védelek!

  2. Ott nem igáznak le mások, nem uralkodnak rajtad! Nem emelsz magad fölé senkit és semmit. Nem szolgálsz másnak. Ott szabad vagy. Én védelek! Ha betérsz otthonomba, gyermekeid, unokáid, s 1000 leszármazottad élvezik döntésed gyümölcsét. Én védem őket is! Gyere hozzám! Ha elhagysz, utódaidnak is nélkülem kell élniük.

  3. Ha nevemet mondod, figyelek rád. Ezért ok nélkül ne hívj! Ha nem akarsz velem beszélgetni, ha nem akarsz nekem megnyílni, ne szólíts! Ne törd össze újra és újra szívem! Az én otthonomban nevem alatt nem adnak el hamisítványt másoknak! Én védelek!

  4. Otthonomban hetente egyszer leteszed a munkát, és pihensz. Gondoskodok rólad, nincs okod aggodalomra. Nem kell halálra dolgoznod magad félelmedben! Pihenéseddel kifejezed irántam érzett bizalmadat. Bizalmad megszenteli a napot.

  5. Otthonomban tiszteled szüleidet. Mert már megbocsájtottad nekik hibáikat és vétkeiket. Mert elfogadtad: tőlük kaptad a kapható legnagyobb és legszentebb ajándékot: az ÉLETet. Őket választottam neked. Belőlük formáltalak. Nélkülük te nem léteznél.

  6. Otthonomban nincs gyilkosság! Nem ölsz, és nem ölnek! Nálam minden az ÉLETről szól. Én védelek!

  7. Ott nincs perverzió! Nem csalsz meg, és nem csalnak meg! Nem erőszakolsz, és nem erőszakolnak! Nem szexelsz, hanem SZERETkezel! Én védelek!

  8. Ott nem lopsz! Mert nem szenvedsz hiányt semmiben. És nem akarod bántani testvéred. Tudod, milyen, ha meglopnak, nem okozod ugyanezt másnak. Én védelek!

  9. Ott nem hazudsz, nem vádolsz, nem pletykálsz, nem mocskolsz be senkit! Ott nincs reklám, se propaganda! Ott csak tisztaság, irgalmas igaság van. Ott csak valóság van. Én védelek!

  10. Ott nem irigykedsz! Hisz mindened megvan. És örülsz mindannak, amid van. Amit tőlem kaptál. Mindent kaptatok! Tőlem kaptátok. Irigységnek helye nincs! Ez a hála tere! Én védelek!

Ez a Tíz Életigenlő Ige!

Nem parancsolok, és nem kérek. Ezek tények.

Ha kezet fogsz velem, s barátoddá fogadsz, s én Istened leszek, akkor ezt az életformát választod. Velem az élet ilyen!

Mert én csak az ÉLETben gyönyörködöm. Az ÉLETben lelem örömöm. Én ÉLETet adok. Neked is. Ezen az úton járj, és ÉLJ!

Prém Alexandra

5. Tíz Életigenlő Ige