A fejlődése lassú volt. Az alkotója se mindig hitt benne, hogy ennyi emberhez eljuthatnak az – eleinte szerény szerkesztési tudással készült – igés képek. Fokozatosan fejlődött, néha vissza-visszaesett a képek minősége. Mint ahogyan mi is az életben. Előre tartunk egy jó cél felé, de „a hitnek is van apálya és dagálya.” (id. Fekete Károlyt gondolatait idézve.) Krisztusnak hála megélünk hitbeli magasságokat, azonban a mélység völgyét nem tudjuk mindig átrepülni, még a „Batman” palástban sem. Nem szégyen és nem elítélendő, ha valaki nem szárnyal éppen. De újra erőt kapunk és szárnyara kelünk – mint a sasok – ha Benne bízunk. Az oldal alapítása után nem sokkal felkértem segítőmunkatársnak Rubóczki Tímeát. Fél évig segédkezett, az oldal alapítója köszöni innen is a segítséget.

Felfedeztem a képek szerkesztésének különböző módjait, lelkesen készítettem az igés képeket. Aztán egy időben, egy sémára készült minden kép, monotonná vált. Lehet monoton módon kelünk fel, járunk áhítatra, istentiszteletre. Megszokottá lett az élet. Kell valami, ami kizökkentsen.

Néha fáj, ha kijózanítanak, de ébredjünk fel, értékeljük Krisztust és az ő ajándékait! Ajándék a feddés, és a megújulás lehetősége. Éljünk vele! Reformálódjunk!

Megújult az oldal is. Innovatív ötletekkel, új programmal készült képek felfrissítették a repertoárt. Tavaly ősszel, új munkatárssal gazdagodott az Istennel minden nap, Major Henriettával. Neki is köszönöm, amíg a szerkesztője volt, minden fáradozását. Nyereményjátékokkal is szoktam gazdagítani az oldalt, legutóbb Bibliát nyert egy szerencsés nyertes, a következő játékot az Éjféli Kiáltás Folyóirattal összefogva szervezem meg. Az Éjféli Kiáltás Folyóiratra egy éves előfizetést nyerhet a feltett kérdésre helyesen válaszoló győztes. Sok emberi élettel megismerkedtem, megannyi felekezetből jött emberrel beszélgettem az oldalon keresztül, olvasva Isten csodálatos útmutatásait, a mélységekből való kijövés lehetőségeit. Már ezért is megérte megalapítani. Szeretek képeket szerkeszteni, kapcsolatban lenni a testvérekkel, és mindeközben másoktól tanulni. De itt nem állok meg, folytatom a megkezdett munkát. Isten igéjét szeretném eljuttatni számtalan emberhez, testvérhez, fiatalokhoz és felnőttekhez egyaránt.

Hiszem, hogy a világ szomjas Krisztusra. Kitikkad az ember nélküle, ne maradjunk szomjasok!

„Ti, akik szomjaztok, jöjjetek e forráshoz, igyatok vizéből mindannyian! Jöjjetek, még ha nincs is pénzetek, lakjatok jól, egyetek, amennyi kell! Jöjjetek mind, vegyetek tőlem búzát pénz nélkül, vegyétek ingyen a bort és a tejet! Miért adnátok pénzt azért, ami nem kenyér? Miért dolgoznátok azért, ami ki nem elégíthet? Hallgassatok, hallgassatok rám! Azt egyétek, ami jó, hogy lelketek megelégedjen! Forduljatok felém, jöjjetek hozzám, hallgassatok rám, hogy éljetek! Örök szövetséget kötök veletek.” –így szól az Örökkévaló Isten (Ézs 55,1-3).

Mercz Sándor

Istennel minden nap