Nagy böjti időszakban fontos az elcsendesedés vagy, hogy valamiről le tudunk-e mondani. De ilyenkor nyitottabb szemmel is járhatunk. Van-e valami, ami meggátol abban, hogy figyelj? A ma emberre rohanásban él…mindenki siet valahová, ha van egy kis ideje is lefelé néz méghozzá az okos telefon képernyőjére.

Sokszor a fejünket elfelejtjük felemelni és jól körül nézni abban a világban, amit az Úr olyan szépnek teremtett. Meglátni, vagy meghallani azt, ami körülöttünk van, akár a madarak csicsergését, vagy az égen a bárányfelhőket. De akár a másik embert is észrevehetjük, hogy segítségre vagy biztatásra van szüksége … például egy idős ember, akinek tudunk segíteni felszállni a villamosra, vagy egy kedves szóra, amivel lehet, hogy szebbé tesszük a napját.

Mire tudunk figyelni? Meg tudunk-e állni ebben a rohanó világban egy pillanatra? Régóta a polcon porosodik egy pár régi kedvenc könyved? Vedd elő…. Vagy szerettél volna átrendezni egy régi fotó albumot? Vagy csak sétálni, futni szeretnél, de valahogy sosincs időd? A kifogások gyártása nagyon könnyű. Azt mondani, hogy erre sincs időm vagy arra sincs. De megteheted és tedd is meg ha nincs akadálya.

Csendesedj el, imádkozz, járj nyitott szemmel és lásd, hogy a világ, amiben élünk igazán szép és mindig vár egy újabb felfedezni való…

Csuha Eszter

Te mire figyelsz?