Manapság egyre nehezebb minőségi barátra szert tenni. Barát alatt nem azt értem, hogy olyan ember, aki elmegy veled szerdánként a Hallba, vagy lóg veled az órákról. Aki azért van veled, mert nincs más neki, aki nem téged, hanem a hétköznapi álarcod szeretni. Akinek jó vagy akkor, ha van jegyzeted.

Barát alatt azt értem, aki lehajol hozzád, ha a földön fekszel. Akit a bizalmadba fogadsz és aki szintén megteszi ezt. Akiért képes vagy megalázkodni, áldozatot hozni. Akinek megmutatod a lelked. Áldott az az ember, aki talált magának ilyen társat. Én áldott vagyok, ezt bátran ki merem jelenteni!

Hálás vagyok, amiért kaptam ilyen ajándékot. Tudom nektek is van ilyen ember az életetekben, de vagyunk egy páran akiknek az „ajándékuk” távol van. Ez is nagyon nehéz, hiszen hiába élünk ebben a modern világban, egy-egy kommunikációs eszköz segítségével nem tudunk ugyan olyan meghitten, bizalmasan, vagy egy-két esetben játékosan diskurzust folytatni. Nem tudunk egy mosollyal elintézni mindent. Érzed a hiányát, az apró lyukat a szívedben. De ez így jó ha távol van. Hiszen a nagy találkozáskor minden pillanat kincset ér. Innen tudod, hogy neked tényleg BARÁTOD van. Minden este adj érte hálát a Te Mennyei Atyádnak, aki még az „ajándékodnál” is bizalmasabb barátod!

Szabó Andrea

Távoli barát