galamb_corner


Madárlátta

Ige

A mozgalmas időszakok nem igazán adnak módot a fotelben való üldögélésre, a kandallóban pattogó tűz látványának élvezésére, laza beszélgetésre, sietség nélküli közös étkezésre.
Most jött el az ideje, hogy az otthon felé forduljunk. De mi az, hogy „otthon”? Nem mindenki lel otthonra ott, ahol kellene. Nem minden gyermeket dédelgetnek. Nem minden tinédzser talál meghallgatásra. Nem minden pár marad együtt egy életen át. Sokan vágynak egy baráti érintésre, beszélgetésre. Korunk járványa lett a lelki hajléktalanság.
Ha meghallgatjuk valakinek a történetét, baráti kezet nyújtunk, vagy csak egyszerűen rámosolygunk, ez olyan érzés lehet neki, mintha azt mondanánk: „Gyere haza”.

Van-e valaki a környezetedben, aki vágyik az otthon ízére? Mit tudsz tenni érte ezen a héten?

Margaret Silf gondolatai a Daily Inspiration for Women c. könyvből

forrás: szentter.com

Ajánljuk szeretettel az ír jezsuiták által fenntartott imádságos honlapot, melyen minden hétre van pár gondolat megfontolásra és imádságra. Továbbá minden napra vezetett ima van előkészítve, egy-egy szentírási szakasz pedig elmélkedésre. Egy ima kb. 10 percet vesz igénybe, s az instrukciók, a vezetés segíti az elmélyülést. Ez a honlap segítséget nyújt a mai keresztyéneknek, hogy a rohanó világban is rendszeresen szakítsanak időt az Istennel való találkozásra. Értékes, elmélyítő lelki táplálék.

Prém Alexandra

6. Madárlátta Ige