drhe_felhivasDebreceni Református Hittudományi Egyetem

DIÁKJÓLÉTI BIZOTTSÁG

H-4026 Debrecen, Kálvin tér 16. Tel/fax: +36-52/516-555;

INTÉZMÉNYI KÖZÉLETI ÖSZTÖNDÍJ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Beadási határidő: 2016. március 30. 12 óra

Helye: HÖK Iroda – I/124.

(1) A tantervi követelményeken túlmutató szakmai és közéleti tevékenységet végző hallgató részére pályázat alapján intézményi közéleti (a továbbiakban: közéleti) ösztöndíj folyósítható.

(2) A közéleti ösztöndíj pályázat alapján egy tanulmányi félévre (5 hónapra) odaítélt, havonta folyósított juttatás.

(3) Közéleti ösztöndíjban olyan teljes idejű alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, mesterképzésben, felsőfokú szakképzésben részt vevő hallgató részesülhet, aki igazolja, hogy

  1. a DRHE-n legalább két aktív félévet teljesített, és legalább 50 kreditet megszerzett,

  2. tanulmányi átlageredménye (ösztöndíjindexe) a két legutóbbi, egymást követő aktív tanulmányi félévben legalább 4,00 volt,

  3. tanulmányi fegyelme és magatartása példamutató,

  4. a DRHE-n aktív, kiemelkedő, rendszeres közéleti tevékenységet folytat.

(4) A közéleti ösztöndíj nyilvános pályázat útján nyerhető el. A pályázatban a jelölt bemutatja és igazolja, hogy a követelményeknek teljes mértékben megfelel.

(5) A pályázatok elbírálása során a Hallgatói Önkormányzat elnökségében vagy állandó bizottságaiban, a DRHE egyetemi gyülekezetében közéleti tevékenységet folytató hallgatókat előnyben kell részesíteni.

(6) A DJB a közéleti ösztöndíjat egyazon hallgató esetében ismételt sikeres pályázat esetén tetszőleges számú alkalommal odaítélheti.

A köztársasági ösztöndíjra vonatkozó rendelkezéseket a TJSZ 21. szakasza tartalmazza.

A beérkezett pályázatokról a Diákjóléti Bizottság 2016. április 8-ig dönt, melyről a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 24/A§ (2) bekezdés alapján a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül megküldött határozatban, értesíti a pályázókat.

dr. Vojtkó-Pék Ildikó

DJB elnök

Debrecen, 2016. március 8.

Intézményi közéleti ösztöndíj