A  teljes dokumentum letölthető ezen hivatkozáson keresztül.

A felhívás tartalmából:

INTÉZMÉNYI SZAKMAI, TUDOMÁNYOS ÉS SPORT ÖSZTÖNDÍJ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Beadási határidő: 2015. november 20.
Helye: HÖK Iroda – I/124.

(1) A tantervi követelményeken túlmutató (ld: köztársasági ösztöndíj pályázati lap!) tevékenységet végző hallgató részére, pályázat alapján intézményi szakmai, tudományos és sport ösztöndíj (a továbbiakban: intézményi ösztöndíj) folyósítható.

(2) Az intézményi ösztöndíj pályázat alapján egy tanulmányi félévre (5 hónapra) odaítélt, havonta folyósított juttatás.

(3) Intézményi ösztöndíjban olyan teljes idejű alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, mesterképzésben, felsőfokú szakképzésben részt vevő hallgató részesülhet, aki

  1. a DRHE-n legalább két aktív félévet teljesített, és legalább 50 kreditet megszerzett,

  2. tanulmányi átlageredménye (ösztöndíjindexe) egymást követő két utolsó félévben legalább 4,51 volt javítóvizsga nélkül

  3. tanulmányi fegyelme és magatartása példamutató,

  4. sportágában eredményes, országos jelentőségű munkát folytat.

(4) A közéleti ösztöndíj nyilvános pályázat útján nyerhető el. A pályázatban a jelölt bemutatja és igazolja, hogy a követelményeknek teljes mértékben megfelel.

(5) A beérkezett pályázatokat a DJB a köztársasági ösztöndíjra vonatkozó szempontrendszer alapján véleményezi, és dönt a közéleti ösztöndíjak odaítéléséről és azok konkrét összegéről. A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs, kivéve, ha a DJB eljárási szabályt sértett; ez utóbbi esetben a fellebbezést írásban a rektorhoz címezve, a Rektori Hivatalban kell benyújtani.

(6) A DJB az intézményi ösztöndíjat egyazon hallgató esetében ismételt sikeres pályázat esetén egy további félévre ítélheti oda.

(7) Köztársasági ösztöndíj, valamint intézményi ösztöndíj egyidejűleg ugyanannak a hallgatónak nem folyósítható.

A köztársasági ösztöndíjra vonatkozó rendelkezéseket a TJSZ 20. szakasza tartalmazza.

A beérkezett pályázatokról a Diákjóléti Bizottság 2015. november 30-ig dönt, melyről határozatban értesíti a pályázókat. A határozatok 2015. december 7. napjától átvehetőek a HÖK Irodában a fogadóórák időpontjában.

dr. Vojtkó-Pék Ildikó

DJB elnök

2015. november 6.

Intézményi szakmai ösztöndíj 2015-16