Tisztelt Hallgatóink!

Az aggasztó járványhelyzet miatt a kormány ma újabb szigorú korlátozó intézkedéseket jelentett be. A részleteket még nem ismerjük, de az már bizonyos, hogy a felsőoktatási intézményekben a tanítás 2020. november 11-e, szerdától csak távolléti formában történhet. Fontos továbbá, hogy a hallgatóknak az egyetemi kollégiumokból haza kell költözniük.

A következő tudnivalókra hívjuk fel a figyelmüket:

  1. 2020. november 10-én, kedden ― az eddigi oktatási formával megegyező módon ― jelenléti oktatás lesz az egyetemen.
  2. 2020. november 11-én, szerdán kezdődik a távolléti oktatás, amely a szorgalmi időszak végéig, 2020. december 11-ig tart.
  3. 2020. november 11-én este 7 óráig a kollégistáknak haza kell költözniük a kollégiumokból.
  4. Könyvek, ruhaneműk és egyéb használati tárgyak maradhatnak a szobában, amennyiben azokat összepakolják és a szekrényekben elzárják. A szorgalmi időszak további heteiben alkalmat biztosítunk arra, hogy szükség esetén a kollégiumban maradt használati tárgyakért bemenjenek a kollégiumba. Ennek részleteiről később adunk tájékoztatást.
  5. Azok a kollégisták, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel és/vagy hazautazásuk túlzott mértékű többletterhet jelentene, 2020. november 10-e 17:00 óráig kérelmet nyújthatnak be dr. Baráth Béla rektor úrnak a rektori@drhe.hu címen azt kérve, hogy a DRHE biztosítson számukra szállást a Maróthi Kollégiumban. A kérelmek 2020. november 11-e 12 óráig lesznek elbírálva, és a hallgatókat írásban értesítjük a döntésről.
  6. Felhívom a figyelmüket, hogy a Maróthi Kollégiumban csak korlátozott számban áll kollégiumi szoba rendelkezésre, ezért csak a legnehezebb helyzetben lévő hallgatók kaphatnak férőhelyet.

Debrecen, 2020. november 9.

                                                                                                                              Dr. Baráth Béla s.k.
rektor

Hallatói körlevél