A versenyke szekcióülésein, az előadás és vita során, valamint a kapott bírálatok alapján megláthattam kutatási tevékenységem eddigi gyenge pontjait és erősségeit. Így visszajelzést kaptam a munkám minőségéről, valamint a fejlesztésre váró területeimről mind az írásbeli dolgozat, mind pedig az előadás és vita esetében, valamint a kutatás módszertanát illetően. Ha legközelebb kutatásba kezdek, tudom, mit kell másképp, jobban csinálnom, ha legközelebb írok, tudom, mire kell odafigyelnem. Utána pedig az újabb kritikák és dicséretek fejlesztenek majd tovább. A tudományos jellegen túl a konferencia alatt új embereket ismerhettem meg, kapcsolatokat kötöttem. Ebből lett olyan kapcsolat, ami egy közös munkában folytatódik. A személyes beszélgetésekben tanutam más kutatási terültéről is, valamint terveimet megosztva, reakciókat és reflexiókat kapva iránymutatást nyertem arra nézve is, hogy a későbbiekben mivel lenne érdemes foglalkoznom. (Prém Alexandra, Vallás- és Hittudomány 2. II. hely, Szegedi GTDK Szisztematikus és Pasztorális szekció I. hely)

2017. április 11-13. között Budapesten az ELTE  Társadalomtudományi Karán a Vallás és hittudomány 1. tagozatban mutathattam be másféléves munkám eredményét. Az OTDK-n való részvétel hatalmas mérföldkövet jelentett számomra, mivel egy álmom vált ezzel valóra. A három nap igazán eseménydús volt, hiszen rengeteg értékes előadást hallgathattam meg. Izgalmas volt látni, hogy a tagozatunkon belül is mennyire szerteágazó témákban kutattak a hallgatók. Különlegesen jó érzés volt ebben a közegben előadni. Az izgalom mellett erőteljesen ott volt a bizonyítási vágy, és az, hogy minél jobban át tudjam adni kutatásom azon momentumait, amelyek a legjelentősebbek voltak. A közös étkezések nagyon jó alkalmat adtak arra, hogy értékeljük a prezentációkat, valamint, hogy ismerkedhessünk, többek közt a budapesti teológusokkal is. Az eredményhirdetés ideje alatt lehetséges, hogy jobban izgultunk, mint az előadásaink közben. Ezt még inkább fokozta az, hogy tagozatunk eredményeit az utolsók közt hirdették ki. Nagyon nagy örömmel töltött el, amikor kimondták a nevemet, és szívből örültem a DRHE hallgatóinak szép sikereinek. Majdnem mindannyiunk prezentációját hallottam, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy mindenki kihozta magából a maximumot. Ezúton is köszönöm felkészítő tanáromnak, Dr. Hodossy-Takács Elődnek, hogy bíztatott a tudományos munkára, és ebben mindvégig segített. Köszönöm Dr. Németh Áron, TDT elnök úr közreműködését és segítségét, valamint egyetemünk támogatását, akik segítségével megvalósulhatott a budapesti OTDK-n való részvételünk. (Dicső Melinda, Vallás- és Hittudomány 1. különdíj, Szegedi GTDK Biblikus Szekció I. hely)

Az OTDK nagy élmény volt számomra. A szekciómban lévő összes elődás érdekes volt, mindenki becsületesen felkészült. Jó volt hallani nem csak a teológus testvérek érdekes előadásait, hanem az általános vallástudományba tartozó előadásokat is. Nem gondoltam volna, hogy az inka vallásosságról, a suar sámánizmusról vagy éppen a vallási tisztátalanságról szóló előadások ilyen érdekesek és tanulságosak lesznek. Jó volt találkozni és megismerkedni más kutató diákokkal, és bele látni teljesen más tudományterületek munkájába. (Damásdi Péter, Vallás- és Hittudomány 1. Szegedi GTDK Biblikus Szekció különdíj)

Kutató diákok a konferenciákról 2017